Uncategorized

КАКО ДА СЕ УРЕДУВА МАЛ СТАН

Со пронаоѓањето на вистинската рамнотежа на функсионалноста и декоративноста на малите станови, креираме конфортен простор/ дом. Оворениот концепт на станот со внимателно разграничување на оделните простории треба да имат цел, да се употребуваат мултифункционални мебели и да се преиспитуваат неискористените простории. Искористете вертикални елементи за складирање на ствари под еден оргинизативен систем, што самите ќе…Read More→

КАКО ДА СЕ УРЕДУВА СРЕДЕН СТАН

Со цел да се постигне високо ниво на практичноста искористете секој агол на вашиот стан.Употребете интегративни мебелни елементи како што се мала маса и фотелја. Белите и високите ѕидови осветлени со природна светлина го сосдаваат чуството на просторот. Освежетего вашиот стан со поставување на оргинални акварелни цртежи и со декоративни огледала во потесните простории.

КАКО ДА СЕ УРЕДУВА ГОЛЕМ СТАН

Големите станови дозволуваат да се справуваат со екстравагатни форми со совршени материална и естетска рамнотежа. Креирајте длабочина или ширина во просторот со бојадисување на два спортивни ѕидови до темни боји. Користете елегатни осветлување и прикажи неверојатни уметнички дела. Дајтему акцент на кафе масите и аголите за читање. Софистициран изглед на просторот го добивате ако изберете…Read More→

КАКО ДА СЕ УРЕДУВА МАЛ СТАН ЗА ПОВЕКЕ ЛУЃЕ

За да биде вашиот мал стан поголе и удобен, фокусирајте повеќе на мултифункционалноста на просторот. Дневната соба лесно може да се претвори во спална соба со употребување на двојен мебел, кујната и трепезаријата нека создават еден простор, а спланата соба нека ви служи и за работна соба. Унифициратјего просторот со светли боји на ѕидови, мебле,…Read More→

Идеи за дизајн на мало студио: Мебел

Двојната функција е крал во сите најдобри студиски апартмани. Значи, изберете мултифункционален мебел за да заштедите простор. Кога барате идеи за дизајн на мали спални простории, можете да користите рамка за кревет што има скриена преграда за фиоки. Или можеби пробајте иновативна масичка за кафе што може да се прилагоди за да формирате биро. Исто…Read More→

Играјте со црно-бел текстилен декор

Текстилот е друг начин за играње со црната и белата боја. Перници, килими или модерен тапацир ќе го постават стилот на просторот и ќе му дадат движење на дизајнот додека се држат до црно-белата палета на бои. Дури и ако се одлучите за црно-бел декор на дневната соба, всушност има уште место за некоја боја….Read More→

Суштински елемент за дизајн на кујна: Бар за појадок

Не само што барот за појадок е одлично место за внимавање на исхраната, туку е и совршено место за додавање удобност во кујната. Овој тренд е кулминација на еволуцијата на две парчиња мебел: трпезариската маса и кујнскиот ,,остров”. Барoт за појадок може да смести ормани и да има двојно повеќе простор за седење од обичната…Read More→

Идеи за поставеност во мал стан

Зонирањето, дефинирајќи различни области, е суштинска алатка што дава структура на ентериерот на мал стан. ,,Делителите”на простории и бојадисување на блокови можат да помогнат во создавање различни зони во еднособен дом. Користете полица за книги или завеса како поделба помеѓу спалната соба и активните области како кујната и просторот за живеење. Координирање на текстури во…Read More→