Идеи за поставеност во мал стан

Зонирањето, дефинирајќи различни области, е суштинска алатка што дава структура на ентериерот на мал стан. ,,Делителите”на простории и бојадисување на блокови можат да помогнат во создавање различни зони во еднособен дом. Користете полица за книги или завеса како поделба помеѓу спалната соба и активните области како кујната и просторот за живеење.

 

Координирање на текстури во боја е друга техника што умно создава различни функционални простори. На пример, во мал стан со палета на сина, бела и сива боја, секоја област ќе има една боја различна од друга (бела во спалната соба, сина во дневната соба и сива боја во кујната). Користете ќилими и перници за да додадете текстура, уметнички дела за да додадете светла боја.

Најди го најдоброто место за живеење!